Forhistorien

Forfatteren Knud Sørensen har i mange år boet ganske tæt på Limfjorden i Nykøbing Mors. Her fortæller han om opkomsten af dansk provinslitteratur i tiden før Limfjordsforfatterne og "den store generation". Den litteratur, der lærte folk at læse -- om sig selv!

 

Aksel Sandemose og Nykøbing

Forfatteren Knud Sørensen har bl.a. skrevet om Aksel Sandemose i digtsamlingen "Sandemoses ryg" (1992). Her fortæller Sørensen om byen Nykøbing Mors' anstrengte forhold til Aksel Sandemose efter udgivelsen af romanen "En Flygtning krydser sit spor". Romanens Arnakke med dens Jantelov blev opfattet som et negativt billede på Nykøbing M. 

 

Kunstnermiljøer

Forfatteren Knud Sørensen har beskæftiget sig meget med forfatterne omkring Limfjorden. Her fortæller han om det særlige forfattermiljø, der udviklede sig i årene omkring århundredskiftet (1900). 

 

Den litterære fjord. Fjord med udsyn

Forfatteren Knud Sørensen (f. 1928) bor i Nykøbing Mors, ganske nær ved Limfjorden. Hør ham fortælle om Limfjordens betydning for forfatterne og deres litteratur og om hjemstavnsdigtning i en ganske særlig forståelse her. 

Tilde Grafisk